tiistai 26. kesäkuuta 2012

Korran legenda

Ensin en kirjoita kahteen kuukauteen mitään ja sitten laitan kaksi päivässä.
Tätä sarjaa onkin odoteltu jo hyvän aikaa, ja itse olen sitä mieltä, että odotus kannatti. Tämän kaksi viimeistä jaksoa tuli lauantaina, ja katsoin ne ennen Fate/Zeron viimeisen jakson katsomista.

Sarjan päähahmo Korra.
Tämä sarja, The Legend of Korra siis, sijoittuu 70 vuotta edeltäjänsä Avatar: The Last Airbenderin jälkeen. Monet tutut edellisen sarjan hahmot ovat jo heittäneet henkensä, mukaanlukien nimikkohahmo Avatar Aang. Avatarin kierron mukaisesti tilalle on kuitenkin syntynyt uusi Avatar, Korra. Sarjan alussa Korra osaa jo veden-, maan- ja tulentaitaa, mutta tuulentaito puuttuu vielä. Hän lähtee Aangin ja Zukon aikoinaan perustamaan Republic Cityyn opettelemaan tuulentaitoa, opettajanaan Aangin ja Kataran poika Tenzin. Republic Cityssä, jossa taitajat ja taitamattomat voivat kaikki kaikista kansoista elää rauhassa keskenään, on kuitenkin ikäviä meneillään: maskin taakse piiloutunut Amon niminen mies, joka pystyy ottamaan pois toiselta kyvyn taitaa elementtiään, johtaa järjestöä, jonka tarkoituksena on pyyhkiä taitajat maailmankartalta, jotta kaikki ihmiset olisivat saman arvoisia.

Sarja oli alunperin tarkoitettu vain yhden kauden mittaiseksi, minkä kyllä hiukan sekavasta rytmityksestä, kiirehtimisestä ja yllättäisestä kaikki juonenpätkät solmivasta lopusta kyllä huomaa. Ensimmäiset viisi.. vai pitäisikö sanoa jaksot 2 - 5, olivat jokseenkin tylsiä, ja koko jutun kohokohtana vaikutti olevan sekava kolmiodraama sarjan päähahmojen välillä. Kaikki muuttui kun Tulikansa hyökkäsi kuitenkin kutosjaksossa, ja loput jaksoista olivat mielestäni hyviä. Alkuperäisen sarjan fanien ikääntyminen on otettu huomioon, ja Korra onkin edeltäjäänsä vakavampi sarja. Monet ovat vihanneet loppua, mutta minä olen siihen todella tyytyväinen Makon ja Korran yhteen päätymistä lukuunottamatta, vaikkei se annakaan mitään viitettä seuraavan kauden sisältöön. Sieltä voi siis olla tulossa ihan mitä vaan. Kuulin jostain, että se sijoittuisi Republic Cityn ulkopuolelle, mikä on toki aivan mahtavaa.

Korra, Bolin, Mako ja Tenzin.
Hahmot olivat kovin laidasta laitaan. Korra oli mielestäni ihan kiva hahmo, samoin Asami, Bolin, Tenzin, Tahno ja monet muut. Tässä sarjassa oli kuitenkin myös hahmoja, joista en pitänyt. Näihin kuuluu mm. Mako. Niinkin myös kävi, että vihasin hahmoa aluksi, mutta lopussa se olikin "ihan ok", kuten esimerkiksi Tarrlok. Suosikkejani olivat Lin, Iroh, Jinora ja Ikki ja kaikkien fanien suosioon noussut Bumi, jolla oli vain 4 sekuntia ruutuaikaa.

Monet sanovat, että itse pääpahis Amonin tarina oli outo ja tylsä, mutta minä tykkäsin siitä. Ja sen hahmon ääni.. se on ihana. Hahmo itsessään kuitenkin lukeutuu myös sinne "ihan kiva"-luokkaan.

Sarjan tekijät saivat hankalan palan, koska rupesivat tekemään supersuositulle sarjalle jatkoa niin, ettei se tuottaisi pettymystä. Joillekin se tuotti, minulle ei. Juonessa oli paljon osia, jotka tulivat täysin puskasta ja tykkäsin niistä. Eniten harmaita hiuksia tuotti se typerä kolmiodraama, joka tuntui turhalta ja lähinnä ärsytti.

Animaatio oli tosi hyvää ja tosi hyvää ja musiikit oli myös monet oikein kivan kuuloisia. Ääninäyttely oli nappisuoritus ja juonikin toimi mielestäni hyvin loppua kohti mentäessä. Ensinnäkin, jos et ole katsonut Avatar: The Last Airbenderiä, niin nyt kipin kapin katsomaan kaikki kolme tuotantokautta. Alku saattaa hämätä, mutta se on oikeasti hyvä. Tämän voi katsoa myös tutustumatta ekaan sarjaan, mutta siinä tahtoo monet asiat ja koskettavat viittaukset mennä ohi.

2 kommenttia:

  1. Hei, tämä näyttäisi olevan jo aika vanha postaus, mutta kun kerran kävit kommentoimassa minun blogiani, niin ajattelin tulla tutkimaan, että mitäs itse olet kirjoitellut omaasi ja huomasin tämän postauksen, enkä voinut olla rohkaistumatta kommentoimaan ~ ;3

    Ensinnäkin hauskasti kirjoitettu postaus tämä on! Ja referoit juonen ihanan lyhyesti - ah osaisinpa itsekin! ;D

    Yhdyn moniin mielipiteistäsi, ja The Legend of Korra ilmeisesti herätti meissä aika samanlaisia ajatuksia.

    Yleensä nautin kolmiodraamoista (vain fiktiivisistä!), mutta Korrassa ne tympivät minuakin. Aluksi halusin, että Korra ja Mako päätyisivät yhteen, ja olin kiukustunut, kun Asami saikin Makon. Sitten siinä oli Bolin myöskin yhdessä vaiheessa mukana omine draamoineen... Lopulta en kuitenkaan osannut iloita siitä, että Korra ja Mako päätyivät yhteen. Se vain tuntui väärältä sen jälkeen, mitä Asami oli joutunut kokemaan.

    Mako lukeutui omiin hahmosuosikkeihini alussa, mutta se miten hän kohteli Asamia, laski häntä rankingissa alaspäin. Tenzinistä tykkäsin jo heti alusta alkaen - samoin Tenzinin lapsista. Chief Bei Fong oli myös todella ihana hahmo mielestäni ja ihan loistava metallin- ja maantaitaja! Melkein Tophin veroinen. Siksi olinkin ihan murheen murtama, kun Amon otti Bei Fongin kyvyn pois (mutta onneksi se palautettiin myöhemmin takaisin, trolol x'D ). Toivottavasti Tenzinin muuta sukua ja nimenomaan Bumia, joka sai vain vähän screeniaikaa, näytettäisiin jatkossa enemmän!

    Tarlok oli koko sarjan ajan jotenkin vastenmielinen, mutta kun totuus Amonin ja Tarlokin verisiteestä kävi ilmi, niin äkkiä sitä vain ymmärsi Tarlokin motiivit ja hänestä tuli inhimillinen hahmo - ja myös yksi suosikkihahmoistani. Loistava hahmokehitys! Myös Amonista tykkäsin, ja olen saamaa mieltä äänestä, haha! ;D

    Kamalaa, kun tuli pitkä kommentti, mutta äsh, oli vain pakko kirjoittaa pitkästi, kun en osaa ilmaista ajatuksiani tämän lyhyemmin... ^^'

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saa sitä pitkästi kirjoitaa. :D

      Kiitos kivasta kommentista ja aika pitkälti samaa mieltä näköjään ollaan~

      Poista